Tot ziens 2019, welkom 2020

Het jaar zit er op, ajuus 2019.

Voor Sterradio zit het jaar er op, het was een bewogen jaar kunnen we wel zeggen. Er zijn dit jaar veel veranderingen doorgevoerd. Om te beginnen zijn we in maart over gegaan naar een nieuwe stream provider, een stream provider met meer mogelijkheden.

Door dat er nieuwe mensen zijn aangetrokken die behoorlijk op de hoogte zijn hoe een internet station technisch in elkaar steekt, heeft Sterradio een behoorlijke stap de goede richting in gezet.

Programma’s en Sterradio

Om te beginnen een compleet nieuwe internet site, waar men nog veel beter op de hoogte is van alles wat er gebeurt rond om de artiesten, programma’s en Sterradio. Dan hebben we een compleet nieuwe App gelanceerd met zeer veel mogelijkheden. Deze mogelijkheden zijn voor zowel de programma makers als de bezoekers een handige tool. Je kan lekker naar de muziek luisteren, je wordt op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en je kan er je favoriete plaat aanvragen. Deze mogelijkheden hebben we in de App maar ook op de site. We kunnen zeggen dat dit een gouden greep is geweest.

Verschillende muziekstromen

Sterradio heeft ook een behoorlijke groep programma makers. Er zijn verschillende muziekstromen te beluisteren bij Sterradio. Een belangrijk item is wel de Top30, hier krijgt de artiest een podium aangeboden. De artiesten komen ook in de studio voor een interview met de programmamaker. En dat zijn de artiesten die elders moeilijk een poot aan de trapper krijgen, maar bij ons in de hitlijst terecht komen. De Top30 is dan ook een veel beluistert programma, net als andere programma’s van Sterradio.

Programma’s als, Nederpop, Nieuwe Nederlands, 60,70,80,90 met af en toe een nieuw nummer. Dan hebben we nog de clubmixen die met videoclip gedraaid worden. Programma’s die richting de piraten muziek gaan, of Egerländer en Volkstumliche muziek, van alles komt langs bij Sterradio.

Leuke club programma makers

We hebben momenteel een leuke club programma makers, die als doel hebben iets leuks neer te zetten. We hebben het technisch gezien behoorlijk vereenvoudigd voor de programma makers. Met een druk op de knop ben je live in de uitzending. Er staat een behoorlijke verandering aan te komen als het gaat om Buma/Stemra, Sena. Er worden veel station opgedoekt i.v.m. niet nakomen van verplichtingen. Een internet station is een behoorlijke kostenpost per maand. Maar met een bijdrage van de programma makers komen we een heel eind. We zijn ook zeer blij met de adverteerders die we hebben, dank daar voor. Want voor een paar tientjes per jaar heb je wel radio reclame.

We laten 2019 achter ons als een zeer innoverend jaar met veel veranderingen, ook al waren ze niet altijd even makkelijk. We gaan in 2020 natuurlijk op deze voet door, en blijven leuke programma’s maken voor jullie als luisteraar. En er is eigenlijk voor iedereen een plek bij Sterradio, wil je een programma maken, wil je steunend lid worden en op de hoogte blijven dan kan dat. Wil je reclame maken op radio dan kan dat natuurlijk ook.

Voor alle info ga naar onze Websites. https://sterradio.nl http://www.sterradio.nl

En natuurlijk via Android en Apple de app downloaden.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *