De top 5 meest verdienende artiesten van 2019

Forbes presenteert top 5 best verdienende artiesten van 2019

Dat artiesten veel geld verdienen is algemeen bekend. Door onder andere te touren, merchandise te verkopen of sponsordeals te sluiten weten veel artiesten een groot vermogen bij elkaar te
sprokkelen. Maar hoeveel verdienen artiesten nou echt? En wie verdiende er dit jaar het meeste? Zakenblad Forbes heeft op deze vragen ook dit jaar antwoord gegeven. Bekijk hieronder de top 5 meest verdienende artiesten van 2019:

  1. Taylor Swift (185 miljoen dollar)
  2. Kanye West (150 miljoen dollar)
  3. Ed Sheeran (110 miljoen dollar)
  4. The Eagles (100 miljoen dollar)
  5. Elton John (84 miljoen dollar)

Verschillende manieren

Taylor Swift is hiermee de best verdienende artiest van het jaar, maar hoe vergaarde ze dit bedrag? Swift ontving onder andere geld met de optredens van haar ‘Reputation’ tour, een nieuw platencontract, het uitbrengen van haar zevende album ‘Lover’ en verschillende contracten met merken. Hierdoor wist ze Kanye achter zich te laten. De Amerikaanse rapper verdiende zijn geld met nieuwe muziek en zijn kleding- en schoenenlijn. Sheeran maakt de top drie compleet. Hij wist zijn vermogen bij elkaar te sprokkelen door vrijwel het hele jaar op tournee te zijn en daarnaast ook een gloednieuw album uit te brengen.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *